slogan

126-sitename

bres twitterbres-linkedin

Kinderen met een chronische ziekte of een beperking onderscheiden zich op enkele belangrijke punten van andere kinderen. De ziekte of beperking maakt dat deze kinderen dagelijks of regelmatig behandeld moeten worden, niet naar school kunnen, medicatie moeten nemen of een ingreep moeten ondergaan. Daarnaast worden ze geconfronteerd met emoties als pijn, verdriet, boosheid, angst en onzekerheid.
Het is logisch dat de ziekte of beperking en de ervaren consequenties van invloed zijn op het functioneren van het kind. Het gevoel van zelfstandigheid, het zelfvertrouwen, het zelfbeeld en de sociale weerbaarheid kunnen plotseling onder druk komen staan. Het accepteren van een ziekte of beperking, op zich al een hele opgave, wordt daar moeilijker door.

 

De aanwezigheid van een chronisch ziek of beperkt kind in een gezin doet ook een sterk beroep op de draagkracht van de ouders en de broertjes en zusjes. Voor hen heeft de ziekte of beperking vooral emotionele en praktische gevolgen (bv. acceptatie, veel zorg naar het zieke of beperkte kind, overbelasting, minder aandacht voor broertjes en zusjes, etc.)
Steeds vaker vragen ouders om gerichte ondersteuning en begeleiding bij de opvoeding van hun kind.

 

BRES is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van chronisch zieke en beperkte kinderen. Daarnaast begeleid ik ook ouders, broertjes en zusjes.

 

ziek1-200b

ziek3-200b